Desi timpul nu-mi prea mai permite sa fac mare lucru , totusi m-am mobilizat si am pregatit un tort pentru ziua mea de nastere. Blatul este un "test " , am facut acelasi blat facut la tortul cu margarete , dar am inlocuit o parte din faina cu pudra de roscove . L-am umplut cu mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte si l-am acoperit cu fondant de marshmallows.
Avem nevoie de:
- 4 oua (220 g ) , 200 g faina , 20 g pudra de roscove , 220 g zahar , 42 g apa , 1 lingurita rasa praf de copt , 1 lingurita extract de vanilie , un praf de sare
-pt. mousse de ciocolata alba: 250 g ciocolata alba , 125 ml frisca lichida , 2 g gelatina . 100 g frisca batuta, un pumn de stafide
-pt. mousse de ciocolata cu lapte : 160 g ciocolata cu lapte , 125 ml frisca lichida , 100 g frisca batuta , 2 g gelatina , un pumn de miez de nuca tocat marunt
- 100 g unt , 2 linguri zahar pudra , fondant de marshmallows
Preparam asa :
Pentru blat se cantaresc ouale ( faina si zaharul trebuie sa fie in aceaasi cantitate , dar eu am inlocuit 20 g de faina cu 20 g pudra de roscove). Ouale se bat spuma cu zaharul , se adauga extractul de vanilie , faina cernuta cu praful de copt , pudra de roscove si sarea , apoi apa si se omogenizeaza .
Se coace in forma unsa cu unt si tapetata cu faina , in cuptorul preincalzit la 170 grade , timp de 40 de minute . Se lasa la racit si se taie in 3.
Intr-o forma de tort cu marginile detasabile se aseaza folie transparenta , se aseaza prima parte de blat.
Pentru mousse-ul de ciocolata alba , punem frisca lichida la incalzit , dar sa nu dea in clocot. Adaugam ciocolata alba maruntita , iar cand s-a topit ciocolata adaugam gelatina hidratata in prealabil in putina apa si topita pe baie de aburi . Se amesteca bine , se lasa putin sa se racoreasca si se amesteca cu frisca batuta. Se adauga stafidele rehidratate. Crema obtinuta se toarna peste blat si se da la frigider 1/4 ora , timp in care se prepara mousse-ul de ciocolata cu lapte , in acelasi mod in care l-am preparat si pe cel cu ciocolata alba , in care se adauga nucile .
Mousse-ul de ciocolata alba se acopera cu a doua parte de blat si se toarna deasupra mousse-ul de ciocolata cu lapte . Se acopera cu a treia parte de blat , se inveleste in folie transparenta si se da la frigider pentru cca.4 ore.
Tortul se rastoarna pe platou .
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si se acopera tortul cu crema obtinuta. Se da la rece cca. 15 minute , apoi se acopera cu fondant.
Se decoreaza dupa bunul plac , in cazul meu cu niste flori , care se vroiau a fi niste gerbera :))
Avem nevoie de:
- 4 oua (220 g ) , 200 g faina , 20 g pudra de roscove , 220 g zahar , 42 g apa , 1 lingurita rasa praf de copt , 1 lingurita extract de vanilie , un praf de sare
-pt. mousse de ciocolata alba: 250 g ciocolata alba , 125 ml frisca lichida , 2 g gelatina . 100 g frisca batuta, un pumn de stafide
-pt. mousse de ciocolata cu lapte : 160 g ciocolata cu lapte , 125 ml frisca lichida , 100 g frisca batuta , 2 g gelatina , un pumn de miez de nuca tocat marunt
- 100 g unt , 2 linguri zahar pudra , fondant de marshmallows
Preparam asa :
Pentru blat se cantaresc ouale ( faina si zaharul trebuie sa fie in aceaasi cantitate , dar eu am inlocuit 20 g de faina cu 20 g pudra de roscove). Ouale se bat spuma cu zaharul , se adauga extractul de vanilie , faina cernuta cu praful de copt , pudra de roscove si sarea , apoi apa si se omogenizeaza .
Se coace in forma unsa cu unt si tapetata cu faina , in cuptorul preincalzit la 170 grade , timp de 40 de minute . Se lasa la racit si se taie in 3.
Intr-o forma de tort cu marginile detasabile se aseaza folie transparenta , se aseaza prima parte de blat.
Pentru mousse-ul de ciocolata alba , punem frisca lichida la incalzit , dar sa nu dea in clocot. Adaugam ciocolata alba maruntita , iar cand s-a topit ciocolata adaugam gelatina hidratata in prealabil in putina apa si topita pe baie de aburi . Se amesteca bine , se lasa putin sa se racoreasca si se amesteca cu frisca batuta. Se adauga stafidele rehidratate. Crema obtinuta se toarna peste blat si se da la frigider 1/4 ora , timp in care se prepara mousse-ul de ciocolata cu lapte , in acelasi mod in care l-am preparat si pe cel cu ciocolata alba , in care se adauga nucile .
Mousse-ul de ciocolata alba se acopera cu a doua parte de blat si se toarna deasupra mousse-ul de ciocolata cu lapte . Se acopera cu a treia parte de blat , se inveleste in folie transparenta si se da la frigider pentru cca.4 ore.
Tortul se rastoarna pe platou .
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si se acopera tortul cu crema obtinuta. Se da la rece cca. 15 minute , apoi se acopera cu fondant.
Se decoreaza dupa bunul plac , in cazul meu cu niste flori , care se vroiau a fi niste gerbera :))
La multi ani inca odata.Ti-a iesit de minune tortul, as gustra si eu o feliuta.
RăspundețiȘtergerePupici si Sarbatori Fericite!
Decorat simplu dar arata super fain.
RăspundețiȘtergereArata grozav florile rosii pe fondantul alb.
Cu bun gust, si la figurat si sunt convinsa ca si la propriu :)
La multi ani, draga mea!
RăspundețiȘtergereAi facut un tort ce ti se potriveste de minune, as vrea si eu sa-l gust, stiu ca trebuie sa fie tare bun!
Te pup pe ambii obrajori de ziua ta si pe ajutorul de bucatar si pe frunte, pe deasupra!
fantastyczny ....super na świąteczny deser :))
RăspundețiȘtergereGorąco pozdrawiam:)
La multi ani!!!Sanatate si numai bucurii sa ai!
RăspundețiȘtergereMinunat tortuletul!Pupici si SARBATORI FERICITE!
La multi ani, multa fericire si numai bucurii! Minunat tort, pup!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!! Sa ai parte de multa sanatate, mii de bucurii si impliniri pe toate fronturile! Tortul e grozav, pupici!
RăspundețiȘtergereLa multi ani, draga mea!
RăspundețiȘtergeresi SARBATORI FERICITE!
La multi ani si Sarbatori fericite!!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit cu bucate alese.La multi ani!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit alaturi de cei dragi si sa-ti aduca mosul tot ce ti-ai dorit! <3
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
Ce frumos ti-a iesit !! Craciun fericit !!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!!!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit alaturi de cei dragi!!!
Sarbatori fericite Dorina, tortul l-am admirat deja pe Arta, e minunat!
RăspundețiȘtergereUn anou fericit iti doresc cu multa sanatate!
Sarbatori fericite si un An Nou cu multe bucurii!
RăspundețiȘtergereLa multi ani de ziua ta si La multi ani de anul nou! Muahhh!
xoxoxo
Cu intarziere va multumesc tuturor pentru urari si va doresc si eu tot binele din lume.
RăspundețiȘtergereDelicios tortul!!!La multi ani cu sanatate!
RăspundețiȘtergereLa multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!
RăspundețiȘtergerenice space vth yummy recipes n dis luks rich n delicious...
RăspundețiȘtergereMaha
Dorinaaaaaaaaa, ai un premiu la mine pe blog!
RăspundețiȘtergere