luni, 5 iulie 2010

Cornuri cu cascaval

Am imprumutat reteta din Cuina Banateana si tin sa-i multumesc doamnei Laura Laurentiu pentru ca ne-a impartasit minunata reteta de aluat cu iaurt dospit la rece.Eu am modificat putin cantitatile la umplutura , mai pe gustul meu.


Avem nevoie de:
Pt.aluat : - 500 g faina de patiserie , 200 g margarina , 25 g drojdie proaspata , 1 ou , 175 g iaurt , 1 lingurita sare , 1 lingurita zahar
Pt. umplutura : - 100g branza de vaci , 100 g cascaval , 1 ou , sare
Pt.finisat : - 1 ou batut , cascaval ras

Preparam asa:
Drojdia se dizolva intr-o lingura de apa si se lasa deoparte.
Faina se cerne , se amesteca cu sare si zahar , apoi se adauga margarina si se freaca cu degetele pana compozitia are aspect nisipos.Se adauga oul , iaurtul si drojdia si se framanta pana se dezlipeste aluatul de pe marginile bolului.Bolul se infoliaza si se da la frigider 3 ore.
Pentru umplutura se amesteca branza cu cascavalul ras , oul si sare dupa gust.
Cand aluatul a crescut , se intinde pe masa de lucru presarata cu faina ,o foaie de cca 5 mm grosime.Se taie triunghiuri , iar la baza fiecaruia se pune o lingurita de umplutura.Se ruleaza de la baza spre varf.
Cornurile se pensuleaza cu ou batut si se presara cu cascaval ras.
Se coc in cuptorul incins in prealabil , 25 de minute.

Pot spune cu mana pe inima ca sunt grozave.In curand vreau sa fac si varianta dulce.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...