miercuri, 11 aprilie 2012

Scurta incursiune in Gran Canaria

Gran Canaria ...o insula ce apartine Spaniei , foarte aproape de Africa , in oceanul Atlantic . O insula frumoasa , cu o clima absolut superba .
Aici ne-am petrecut o saptamana la sfarsitul lunii martie , inceputul lunii aprilie . Pacat ca am reusit sa vedem prea putin din insula pentru ca am fost impreuna cu pitica noastra de 3 ani si jumatate , care nu are prea  multa rabdare .
Ne-am cazat in Playa del Ingles ( "plaja englezilor" ) , o statiune plina de viata , agitata . Nu m-a deranjat , era ceea ce mi-am dorit dupa atata liniste finlandeza .




Un cactus urias


O pisica ce ne-a cam tratat cu spatele , cred ca nu stiam noi s-o strigam in spaniola , la "pis-pis" nu raspundea .


Gradina superba a hotelului in care am fost cazati

Am pornit la drum , sa descoperim cat mai mult din insula .
Am inceput cu Puerto de Mogan , care ne-a fascinat de-a dreptul . Statiunea mai este numita si "Mica Venetie" datorita canalelor ce o strabat .









Am continuat cu Maspalomas , o statiune foarte interesanta , am "vizitat"  Farul , am facut o lunga plimbare pe faleza superba , apoi pe inserat am mers si la dunele de nisip faimoase in zona .



Am fost si in Las Palmas de Gran Canaria , care este "capitala " insulei , dar din pacate nu am reusit sa fac prea multe poze , picea mea avea o zi proasta , era cam smiorcaita si nu mi-a dat pace :) Cele pe care le am nu sunt prea sugestive .

Am fotografiat si putina vegetatie , cactusi , palmieri , diverse flori despre care nu stiu prea multe , dar mi-au incantat pupila .



Poze cu mancarea de acolo nu am , sotul meu nu m-a lasat :) , a spus ca-l fac de rusine :)). Pot spune ca am mancat o paella mixta extraordinar de buna , gambas ai ajillo ( creveti cu usturoi ) , cartofi canarieni -"papas arrugadas"  (cartofi noi cu un sos picant ) , peste sabie (nu mai mancasem pana acum si mi-a placut foarte mult ). Aici am mancat si cele mai bune banane  . Poate o sa radeti , dar asa este , erau dulci , coapte "natural " nu fortat . Micute , 6 bucati erau cam 500-600 g.  Au si niste masline foarte bune.

Per total , vacanta reusita , ne-am odihnit , ne-am bronzat , ne-am "spalat " ochii  si ne-am incarcat bateriile.

18 comentarii:

  1. Bravo! Sa va fie de bine vacanta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este minunat, numai privind pozele:X!Cred ca ati avut o vacanta de vis!Sa va fie de bine :X!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa va fie de bine! Frumoasa vacanta!
    Mi-a placut faza cum ca, pisica nu întelege limba! =))
    Trebuia sa încercati în engleza, doar e într-o zona turistica :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maya ,multumesc . Pisica nici la "kitty , kitty " nu a raspuns :))

      Ștergere
  4. Sa va fie de bine Dorina.Imi place enorm ce ne-ai aratat.Eu chiar daca ma lasa sotul, nu reusesc sa fac poze in restaurante.Daca nu e nimeni da.
    Imi place ce ai zis tu acolo cu cartofi noi.Poate reusesti si reproduci.
    Pupam si printesa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca si eu ma gandeam sa incerc sa fac ceva de genul , sper sa imi si iasa ; poate ca nu voi gasi condimentele folosite de ei .

      Ștergere
  5. Mi-e dor si mie de concediu...
    Si ce fain e sa fi bronzat acum cand nimeni nu mai este :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Las ca vine si vremea ta , atunci altii deja vor fi uitat de vacanta si isi vor dori inca una :)

      Ștergere
  6. Si mie mie dor de concediu...la munte în cazul meu :))
    Stãm la 60 km de Ayamonte, Spania...data viitoare trag si eu niste poze, sper si cu mâncare...si al meu zice sa ma potolesc cu fotografiile, il pacalesc cumva :))

    RăspundețiȘtergere
  7. O luna am petrecut in Gran Canaria la o prietena, locuiam intr-un apartament pe Playa del Ingles. Tot ce ai scris si imaginile mi-a facut dor de acel loc si de bananele acele mici si dulci de care scrii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci nu am visat eu ...chiar sunt bune mini-bananele alea :)) Mi-ar fi placut sa mai stau cateva zile , sa vad mai mult , sa gust mai multe feluri de mancare , dar asta este ...poate alta data .

      Ștergere
  8. Ce frumoasa vacanta ati avut! Minunate locuri, mie mi-a amintit de timbrele mele Gran Canaria-era bataie pe ele, cu o lume subacvatica minunata. Chiar, scufundari nu ati facut? Pupam printesa :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liana , eu nu-s mare amatoare de apa adanca , deci scufundarile la mine au sarit din start. Sotului i-ar fi placut , dar nu stiu de ce nu a incercat . Pupici si voua din partea noastra.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...