miercuri, 7 martie 2012

Placinta rapida cu sunca si cascaval

Am ochit placinta asta pe blogul Mirelei si mi-a placut tare mult , dar am inteles ca reteta apartine de fapt Laurei Adamache . Oricum , e tare buna , ne-a placut , imi pare rau ca nu am avut suficiente ingrediente ca sa fac o tava mare .


Avem nevoie de :
- 310 g faina , 200 ml lapte , 15 g drojdie proaspata , 1/2 lingurita zahar , 2 oua , 80 g ulei de masline , 1/2 lingurita sare , 2 lingurite gris , sunca presata , cascaval , unt pentru uns forma , mac si sare mare pentru presarat deasupra
- forma 15/20 cm

Preparam asa :
Faina se cerne . Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in putin lapte . Se adauga la faina . Se adauga ouale , laptele caldut , uleiul , sarea si se amesteca bine pentru a se omogeniza . Aluatul va fi unul moale , lipicios .
Forma se unge bine cu unt si se presara o lingurita de gris . Se pune jumatate din aluat sub forma de gramajoare in toata forma si se intinde cu dosul unei linguri inmuiata in ulei . Se presara deasupra grisul ramas . Se aseaza felii de sunca , se rade cascaval si se acopera cu restul de aluat , pus tot in gramajoare si intins cu dosul lingurii uns cu ulei.
Se lasa la crescut , acoperit , 30 minute . Se presara deasupra sare mare si mac .
Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160 grade , timp decca.  30 minute . Este gata atunci cand  o scobitoare introduse in mijloc , iasa curata.


Se lasa putin la racit si se taie bucatele .

10 comentarii:

  1. Asa rapida cum a fost facuta, cred ca asa rapid a fost mancata !:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna-buna! Arata si bine, de sa-ti înfigi dintii în ea! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata si ce buna este ! Ma bucur ca ai incercat reteta ! Chiar e rapida :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am ochit si eu reteta la Laura dar nu am incercat-o.Acum o vad si la tine si chiar mi-ai facut pofta sa stii.Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...