duminică, 4 decembrie 2011

Biscotti cu smochine si arahide

I-am vazut la Diana  si mi-au atras atentia in mod deosebit . Ai mei nu sunt atat de aratosi cum sunt ai ei , dar sunt gustosi . Am folosit smochine deshidratate  , arahide si stafide , i-am aromat cu esenta de migdale , scortisoara , o explozie de arome.


Avem nevoie de :
- 420 g faina , 1/4 lingurita sare , 1 lingurita praf de copt , 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu , 42 g unt , 200 g zahar tos  , 3 oua ( 2 in reteta Dianei , dar ale mele erau mai micute ) , 1/2 lingurita scortisoara , 1 fiola esenta de migdale , 1 lingurita esenta de vanilie , un pumn de stafide , 4-5 smochine deshidratate , 50 g arahide

Preparam asa :
Untul moale se mixeaza cu zaharul , se adauga treptat cate un ou , mixand bine dupa fiecare . Se adauga esentele .
Faina se cerne cu praful de copt , sarea , bicarbonatul . Se adauga peste ea amestecul de oua , zahar si unt  si scortisoara si se omogenizeaza .
Smochinele se taie bucatele mici , arahidele se taie grosier cu cutitul . Smochinele , arahidele si stafidele se adauga in aluat .
Pe planul de lucru infainat se framanta aluatul si se formeaza un sul . Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor , la 170 grade , timp de 30 minute , pana devine auriu si plezneste deasupra ( al meu a pleznit cam tare ).
Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10 minute . Cu un cutit se taie felii pe diagonala , de cca. 1 cm grosime . Se aseaza feliile inapoi in tava cu hartie de copt , se dau la cuptor inca 7-8 minute pe fiecare parte .


Merg perfect la cafea , ceai sau langa un pahar cu lapte .

10 comentarii:

  1. sunt excelenti si de cand i-am vazut si eu la Diana ma tot gandesc la ei!
    arata foarte bine :*
    Bine te-am gasit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce buni tre sa fie si arata tare bine!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata...si un gust promitator!

    RăspundețiȘtergere
  4. saptamana trecuta am facut si eu si deja se cere alta tura , sunt deliciosi !!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea, sunt foarte aratosi, mai umflati decat ai mei! Iar aromele ii depasesc cu siguranta! Biscotti astia cer un bis si cu smochine! Te imbratisez cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Emily , bine ai venit in bucataria mea virtuala .Multumesc pentru apreciere si vizita .

    Flory , merci .

    Adnia , pe cuvant ca sunt aromati.

    Cat , si ai mei sunt gata deja . Trebuie portie dubla .

    Diana , multumesc pentru reteta . Cred ca trebuia sa pun lingurita de praf de copt mai bine scuturata , s-a cam unflat ruloul . Vroiam sa pun si coaja de portocala , dar am uitat . Cu siguranta se cere un bis . Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata foarte bine.Sunt desigur si tare gustosi.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac de numa' asa aromati! Ii servesc la un capuccino, ok? ;-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Maya , multumesc .

    Dia , sunt foarte aromati .

    Liana , be my guest !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...