vineri, 21 octombrie 2011

Friptura de porc cu cartofi natur si sos de mustar

Cam lung titlul ...dar asa suna in cartea cumparata de mine de la Adevarul din care am facut reteta . Nu e mare filozofie , e ceva ce oricine poate face , dar eu eram in pana de idei si cartea m-a salvat .Ca am mai schimbat eu putin pe ici pe colo , e alta treaba . Dar a iesit bun .


Avem nevoie de :
- 800 g carne de porc ( pulpa , piept ...ce aveti ) , o cana supa de carne , 4-5 catei de usturoi , sare , piper , cimbru , 100 ml vin rosu sec
- pt. sos : - 2 linguri mustar , piper , chilli , boia de ardei dulce , 1 cescuta apa , sare , 1 lingura amidon de porumb
- cartofi , sare , unt , patrunjel verde

Preparam asa :
Carnea se spala si se taie felii groase . Se condimenteaza cu sare , piper si cimbru si se aseaza intr-o tava . Se pun cateii de usturoi intregi si se toarna supa de carne . Tava se acopera si se da la cuptor 1 ora . Dupa o ora se toarna peste carne si vinul si se mai lasa o ora in cuptor .
Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare . Cand sunt fierti , se strecoara de apa si se pun intr-o tava , se presara deasupra fulgi de unt si sa dau la cuptor pana se topeste untul . Se presara deasupra patrunjel verde tocat .
Pentru sos se amesteca mustarul cu sare , piper , chilli , boia si apa si se pune pe foc . Cand incepe sa fiarba , se ia la o parte , se adauga amidonul desfacut in putina apa si se readuce pe foc . Se lasa pana se ingroasa , amestecand continuu .
Carnea se serveste cu sos si cartofi .

16 comentarii:

  1. arata tare bine,sosul asta nu l-am incercat niciodata,am sa-l fac si eu

    RăspundețiȘtergere
  2. o nebunie de porcusor!!!! .. arata tare bine ;) ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Yaya , incearca-l , o sa-ti placa. Sotul il adora si el nu prea se omoara dupa sosuri .

    Cat , multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Dorina! Merci mult pentru felicitarile adresate fetitei mele. Felicitari pentru blogul tau cu bucate alese si apetisante. Iti doresc un week-end frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Fac des porc cu sos de mustar si ne place foarte mult.E grozava reteta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum sa zic nu cand vine vorba de porc?? Sunt prezenta!! mai e putin din deliciul asta?? pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Grozava combinatie,ne place tare carnita de porc!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi place mult combinatia. Foarte delicios prezentat!

    RăspundețiȘtergere
  9. DiaMar , multumesc .

    Teo , asa-i , e tare gustos.

    Anto , acum nu mai am , dar se repeta la cerere.

    Flory , cand mai fac esti invitata mea . Pupici.

    Cristina , ma bucur ca place .

    Maya , multumesc pentru apreciere . Daca vine de la o specialista in facut si prezentare , ma bucura enorm .

    Craita , incearca , astept pareri.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...