marți, 6 septembrie 2011

Sorbet de pere

Am ajuns in tari mai calde , vreau sa spun in Romania. Si daca tot e cald afara , daca tot mi-am regasit masina de inghetata , de ce sa nu ma bucur de aceste doua aspecte . Un sorbet  cred ca merge perfect pe vremea asta , iar daca perele sunt vedete luna aceasta la Provocarea lunii Septembrie "Dulce Romanie 2011"  gazduita de Betty , sa fie un sorbet de pere .


Avem nevoie de :
- 3 pere , 145 ml apa , 65 g zahar , 1 lingura zeama de lamaie

Preparam asa:
Perele se curata si se paseaza . Apa si zaharul se pun la fiert pana se topeste zaharul . Se lasa sa se racoreasca , apoi se adauga zeama de lamaie  . Se adauga piureul de pere si se omogenizeaza. Se toarna in masina de inghetata si se lasa cca. 35 minute , pana ajunge sorbetul la consistenta dorita . Bolul cu sorbet se pune in congelator pentru 30 minute , apoi se serveste .

7 comentarii:

  1. exact ce ar merge acum la mine.e asa de cald aici .pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am mancat niciodata sorbet dar dupa cum arata sigur pica bine pe caldura asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm ce racoare e la tine !! imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Masina de inghetata?
    Inghetata de pere,de pepene galben,de ...
    Ce tare! Trebuie sa cumpar una!
    Bine ai revenit in tara! Sedere placuta,Dori! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sarah , si mie mi se pare extrem de cald acasa , m-am obisnuit cu temperaturi mai joase .
    Flory , te pup si eu .
    Bucate apetisante , puteai testa la mine daca vroiai .
    Antonina , te astept sa mai treci pe la mine daca iti place :)
    Oana , multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata serbetul tau si ce gust trebuie sa aibe! Super bun cu toate ca nu am facut niciodata serbet dar se merita incercat!

    RăspundețiȘtergere