miercuri, 12 septembrie 2012

Budinca de tapioca si piersici

Am vazut prima data genul acesta de desert la Cerra   si m-a intrigat foarte tare. Nu am gasit imediat tapioca , dar in clipa in care am dat peste ea , am cumparat-o si am incercat un desert cu cu ea. Multumesc vecina pentru inspiratie , chiar ne-a placut si unde mai pui ca nici nu e prea mult de lucru.



Avem nevoie de :
- 8 linguri perle de tapioca , 750 ml apa , 1 l lapte gras , 400 ml smantana pentru frisca 35% grasime, 150 g zahar , 1 lingura extract de vanilie , 2 oua , 3 piersici bine coapte

Preparam asa :
Perlele de tapioca se pun in apa rece pentru 3-4 ore .
800 ml lapte si smantana pentru frisca se pun la fiert. Cand incep sa clcocoteasca se adauga perlele de tapioca scurse de apa si zaharul , se amesteca pentru a nu se lipi perlele intre ele si se lasa la fiert pentru cca. 30 de minute , la foc mic . Dupa 30 de minute perlele ar trebui sa se unfle si sa devina moi.
Piersicile se decojesc si se fac piure .
Ouale se bat , se adauga laptele ramas si vanilia . Se toarna in fir subtire , amestecand mereu , in budinca de tapioca . Se mai lasa pe foc cca. 10 minute  , amestecand continuu.
Se ia o treime din budinca si se adauga in ea piureul de piersici.
Se aseaza in boluri straturi de budinca simpla si de budinca de piersici.


Se decoreaza cu fructe , frisca , ce doriti si ce va place .
Se poate servi si calda si rece.

18 comentarii:

  1. Poftesc la genul asta de budinca de cand am vazut-o la cerra, dar eu inca nu am gasit tapioca, asa ca am gustat de la tine. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa am patit si eu , dar de cum am dat de ea am si luat-o . Trebuie sa gasesti , cauta pe la magazine naturiste /plafare

      Ștergere
  2. Foarte bun, eu ador tapioca, bine ca mi-ai adus aminte ca mai am jumatatea de punga sa o termin.Acum mi-am luat faina de tapioca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Tapioca in sine nu are nici un gust , asa ca se poate jongla cu orice aroma poftesti

      Ștergere
  4. Thanks , maybe you'll try it sometime

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca ti`am fost de ajutor!

    Arata super bine budinca ta de tapioca :)

    RăspundețiȘtergere
  6. hhmmm, un desert numai bun de savurat dupa o cina copioasa alaturi de familie si prieteni, imi place cum arata in bol si decorat cu piersici..sa inceapa degustarea!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...